Gluteeniton ”Smörrebröd” uppomunilla

Oma versiomme tanskalaisesta klassikoleivästä!

Gluteeniton ”Smörrebröd” uppomunilla

4 kpl

4 viipaletta Semper Tummaleipä Mörktiä
2 avokadoa
sitruunaa
tuorejuustoa
oliiviöljyä
suolaa ja chilihiutaleita
1 1/2 l vettä
2 rkl etikkaa
4 munaa
kurpitsansiemeniä
persiljaa, silppuna

Valmista näin:

  1. Viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi, purista päälle sitruunamehua.

  2. Levitä leipien päälle tuorejuustoa ja lisää avokado ja oliiviöljyä ohuena nauhana, mausta suolalla ja chilihiutaleilla.

  3. Keitä vesi, lisää etikka ja suola. Säädä lämpö pienelle. Riko munat yksitellen kahvikuppiin ja valuta hitaasti, varovasti veteen. Hauduta 3-4 min. kunnes valkuainen hyytyy. Valkuainen kätkee sisälleen vielä löysän keltuaisen. Nosta munat vedestä reikäkauhalla.

  4. Laita uppomunat leipien päälle ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja persiljasilppua
    ja nauti herkullisista leivistä!

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton ”Smörrebröd” uppomunilla