Gluteenittomat sisarussämpylät

Gluteenittomat sisarussämpylät

12 palaa

1 pkt Semper Maalaisleipäjauhoseosta sis. pussin kuivahiivaa
3 dl vettä (40˚C)
1/2 dl oliiviöljyä

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 250°C:een.

  2. Mittaa lämmin vesi ja öljy kulhoon.

  3. Lisää Maalaisleipäjauhoseos ja hiiva (säästä 1 dl jauhoseosta leivontaan).

  4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella, taikinakoukuilla. Taikina saa olla hieman löysää.

  5. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile paloista kaksi tankoa ja jaa ne 6:een palaan. Pyöritä palat pyöreiksi sämpylöiksi.

  6. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille vierekkäin 1-2 cm välein ja voitele sämpylöiden välit öljyllä, jotta kypsät sämpylät on helpompi erottaa toisistaan.

  7. Ripottele leivonnasta jäljelle jäänyt jauhoseos sämpylöiden päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

  8. Paista 250˚C:ssa 10 minuutta. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat sisarussämpylät