Parhaimmillaan uunituoreena, hyvän juuston ja rapeiden paprikaviipaleiden kera.

Gluteenittomat Rieskat

n. 4 kpl

1 pkt Semper Gluteenitonta, Kuitupitoista, Karkeaaa tai Hienoa jauhoseosta.
1/2 dl Semper Pofiber-perunakuitua
3 1/2 dl vettä
1/2 dl ruokaöljyä
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
2 tl leipään sopivia mausteita esim. anis, kumina, fenkoli
2 rkl siirappia

Valmista näin:

  1. Lämmitä vesi ja öljy n. 37°C:een. Liuota hiiva seokseen.

  2. Sekoita joukkoon suola, leipämausteet ja siirappi. Lisää Pofiber-perunakuitu ja jauhoseos (säästä n. ½ dl leivontaan). Vaivaa taikinaksi vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.

  3. Anna taikinan kohota n. 20 minuuttia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, jaa se neljään osaan ja muotoile niistä pyöreitä kakkuja. Laita kakut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taputtele n. 1 cm korkuisiksi.

  5. Kohota n. 20 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225°C:een.

  6. Paista n. 20 minuuttia.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Rieskat