Gluteenittomat porkkanasämpylät

Leivo itse ihanat gluteenittomat porkkansämpylät

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Porkkanaraastee tekee sämpylöistä meheviä. Tällä reseptillä voit valmistaa gluteenittomia sämpylöitä tai limpun.

n. 20 sämpylää

1 pkt Semper Gluteeniton, Hieno, Karkea tai vähäproteiininen jauhoseos
4 dl vettä
1/2 dl öljyä
1/2 pkt hiivaa (25 g)
2 dl porkkanoita, hienoksiraastettuna
2 dl tattarihiutaleita
2 rkl siirappia
1 tl suolaa

Huom! varmista, ettei auringonkukan- ja pellavansiemenissä tai tattarihiutaleissa ole jäämiä gluteenista!

Valmista näin:

  1. Lämmitä vesi ja öljy 37°C:een. Sekoita hiiva ensin tilkkaan vettä ja lisää seokseen.
  2. Lisää porkkanaraaste, tattarihiutaleet, siirappi ja suola. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.
  3. Kohota peitettynä n. 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 250°C:een.
  5. Vaivaa taikinaa ja annostele siitä paloja leivinpaperilla peitetylle pellille. Taikina saa olla löysää.  Anna kohta liinan alla vielä 10 minuuttia.
  6. Paista uunissa 250°C:ssa n. 10 minuuttia.

Vinkkii!
Taikinasta voi leipoa myös limpun. Jauhota limpun pinta ja tee siihen viiltoja ennen paistamista.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat porkkanasämpylät