Gluteenittomat piparkakut

Gluteenittomat Piparkakut

4 dl Semper Hienoa jauhoseosta tai Tattari & Teff -jauhoa
100 g voita tai margariinia, sulatettuna
1 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl mausteneilikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
3 rkl vettä (kun jauhona on Tatttari & Teff -jauho)

Valmista näin:

  1. Laita kaikki ainekset, paitsi vesi, kulhoon ja sekoita yleiskoneella. Lisää vettä, jos jauhona Tattari & Teff -jauhoa, sekoita.

  2. Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

  3. Kauli taikina ohueksi jauhotetulla leivinalustalla ja ota siitä muotilla piparkakkuja.

  4. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 160°C:ssa n. 10–15 min. Anna jäähtyä pellillä.


Vinkki! Piparkakut palavat helposti, ota ne pois uunista, kun ne ovat kauniin vaaleanruskeita.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Piparkakut