Gluteenittomat pikkupullat

Herkullista hillon ja kermavaahdon kera tai ihan sellaisenaan.

Gluteenittomat pikkupullat

n. 12 kpl

1 pkt Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Vähäproteiinista jauhoseosta.
50 g voita tai margariinia
2 1/2 dl maitoa tai vettä
1/2 pkt hiivaa (25 g)
1/2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa

Voiteluun: munaa tai vettä
Täyte: mantelimassa tai hillo, kermavaahtoa

Valmista näin: 

  1. Yhdistä sulatettu voi tai margariini ja maito lämmitä n. 37°C:een.

  2. Liuota tuorehiiva, suola, sokeri ja kardemumma seokseen.

  3. Lisää jauhoseos (säästä 1 ½ dl leivonaan).

  4. Vaivaa taikinaksi vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella n. 2 minuuttia. Anna kohota n. 30 min.

  5.  Laita uuni lämpenemään 250°C:een.

  6. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoiksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi (12 kpl). Pyöritä pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 20 min. liinan alla.

  7. Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 250°C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 8 min. (kunnes pinta on kauniin värinen).

  8. Jäähdytä pullat liinan alla.

  9. Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Laita pohjapuolelle mantelimassaa tai hilloa.

    Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja täytä pullat ja laita ne tarjolle.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat pikkupullat