Semper gluteeniton piiras

Täydellinen ja kätevä pieni ateria. Tuoreista piiraista on ihana nauttia hyvän salaatin kera. Ne sopivat myös hyvin esim. retkievääksi. Piiraat sopivat myös pakastettavaksi.

Gluteenittomat Piiraat

n. 12 kpl

Taikina:
5 1/2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Kuitupitoista Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1/2 dl leivontaan)
1/2 pkt hiivaa (25 g)
1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

Täyte:
2 kpl pieniä keltasipuleita, silppuna
250 g jauhelihaa
1/2 dl basilikaa silppuna
2 tl salaattimaustetta
1 maustemitallinen mustapippuria
1 dl ruoanvalmistusjogurttia tai piimää

Voiteluun: 1 muna

Valmista näin:

  1. Taikina: Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.

  2. Anna taikinan kohota peitettynä n. 15 minuuttia. 

  3. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha paistinpannulla. Sekoita samalla. Lisää basilika, mausteet ja ruoanvalmistusjogurtti tai piimä. Anna jäähtyä.

  4. Laita uuni lämpenemään 225°C:een.

  5. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa siitä 12 palaa. Leivo paloista pyöreitä pullia ja kauli niistä pyöreitä kakku (halkaisijaltaan n. 10 cm).

  6. Jaa täyte (n. 2 rkl) jokaiselle pyöreälle kakulle. Taittele reunat yhteen puolikuun muotoon. Painele reunat kiinni haarukalla. Laita piiraat leivinpaperilla vuoratulle pellille.

  7. Voitele piiraat munalla tai pienellä vesitilkalla. Paista 225°C:ssa uunissa n. 12 minuuttia.

  8. Anna piiraiden jäähtyä ritilän päällä ja tarjoa hyvän salaatin kera.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Piiraat