Gluteenittomat mokkapalat

Helposti valmistettavat ja herkulliset Gluteenittomat mokkapalat ovat lasten ja aikuisten mieleen.

Gluteenittomat mokkapalat

n. 20 kpl

4 1/2 dl Semper Gluteenitonta tai Hienoa jauhosta
150 g voita tai margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaota
1 1/2 dl maitoa

Kuorrute:

3 1/2 dl tomusokeria
50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
4 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
kookoshiutaleita tai gluteenittomia nonparelleja

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 °C asteeseen.

  2. Sulata voi tai margariini. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.

  3. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri ja siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Kääntele sekoitetut kuiva-ainekset vuorotellen maidon ja juoksevan margariinin tai jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  4. Paista 225°C:ssa n. 15 minuuttia.

  5. Sulata kuorrutteen voi tai margariini ja anna jäähtyä. Voit myös käyttää juoksevaa margariinia.

  6. Sekoita tomusokeri, kahvi, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi massaksi.

  7. Levitä kuorrute lämpimän kakun päälle, Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai gluteenittomia nonparelleja. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat mokkapalat