Gluteenittomat leivät uunipaahdettujen tomaattien ja papuhummuksen kera

Gluteenittomat leivät uunipaahdettujen tomaattien ja papuhummuksen kera

4 leipää

4 kpl Semper Trio sämpylöitä
12 kirsikkatomaattia
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria 

Papuhummus
1 pkt valkoisia papuja, esikeitettyjä  ?? storleken 200g 400g? 1pkt vita, förkokta bönor
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 rkl oreganoa silppuna
½ sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Salaattisekoitusta tai –krassia n. 50 g. Kokeile esim. punaista shiso krassia.

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C:een.

  2. Laita tomaatit uunivuoan pohjalle ja valuta päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Grillaa tomaatteja uunissa n. 20 min. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ennen leivän valmistamista. Tomaatit maistuvat hyvältä myös kylmänä.

  4. Valmista paputahna, kun tomaatit ovat uunissa.

  5. Laita pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Lisää oliiviöljy, oregano, sitruunatäysmehu, suola ja pippuri. Sekoita tehosekoittimella rakenteeltaan karheaksi tahnaksi.

  6. Levitä papuhummus leivälle. Lisää päälle muutamia tomaatteja, krassia ja lopuksi hieman oliiviöljyä ohuena nauhana juuri ennen tarjoamista. 

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat leivät uunipaahdettujen tomaattien ja papuhummuksen kera