Nautitaan teen ja marmeladin kera.

Gluteenittomat Korput

32 puolikasta

1 pkt Semper Maalaisleipä jauhoseosta
1 pkt tuoretta hiivaa (50 g)
3 dl vettä
1/2 dl pellavansiemenmurskaa
100 g margariinia tai voita, huoneenlämpöistä
2 rkl sokeria

Valmista näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää loput ainekset, mutta säästä ½ dl jauhoseosta leivontaan. Vaivaa taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa se neljään palaan. Pyöritä palat pötköiksi ja jaa ne vielä 4:ään. Pyöritä paloista soikeita pullia ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  3. Kohota lämpimässä 40 minuuttia.

  4. Laita uuni lämpenemään 225°C:een ja paista n. 10 minuuttia.

  5. Halkaise korput terävällä veitsellä keskeltä ja laita uuniritilän päälle. Kuivata uunissa 125°C:ssa n. tunnin ajan.

Vinkki! Jätä uuninluukku hieman raolleen, laita esim. puulasta luukun ja uunin väliin. Näin kosteus poistuu helpommin uunista ja korput kuivuvat nopeammin.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Korput