Gluteenittomat joulutortut

Tämä taikina on helposti käsiteltävä. Kokeile taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käytä vaihteeksi luumumarmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja.

Gluteenittomat joulutortut

4 dl Semper Hienoa jauhoseosta tai Gluteenitonta jauhoseosta
225 g voita tai margariinia
250 g maustettua tai maustamatonta maitorahkaa (esimerkiksi sitruuna tai vanilja)
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g luumumarmeladia
Voiteluun
1 muna

Koristeluun:
Tomusokeri

Valmista näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi.

  3. Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.

  4. Leikkaa pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.

  5. Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle. Voitele halutessasi kananmunalla.

  6. Paista 200-225°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes joulutortut ovat saaneet väriä.

  7. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat joulutortut