Gluteeniton vuokaleipä

Helposti leivottava gluteeniton leipä, joka sopii kaikkeen myös vaikkapa voileipäkakkuihin.

Gluteeniton vuokaleipä

2 kpl

1 pkt Semper Tattari&Teff -jauhoa
50 g tuoretta hiivaa
1 1/2 rkl hunajaa tai raakasokeria
4 1/2 dl vettä
1/2 dl rapsiöljyä
1 tl suolaa

Valmista näin:

  1. Sekoita hunaja, vesi, öljy ja suola kulhossa ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää jauhoseos (säästä 1 rkl leivontaan). Vaivaa tasaiseksi taikinaksi mielellään yleiskoneella n. 3 minuuttia.

  2. Annostele taikina voideltuihin leipävuokiin (2 x 1 l). Tasoita pinta jauhotetuilla käsillä ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi, n. 30 minuuttia.

  3. Laita uuni lämpenemään 250°C:een.

  4. Voitele leipien pinta vedellä ja paista n. 30 minuuttia.

  5. Kumoa leipä ritilälle ja anna jäähtyä hyvin n. 1 tunti ennen leikkaamista.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton vuokaleipä