Vegaaninen voileipäkakku, gluteeniton

Gluteenittoman, trendikkään voileipäkakun resepti

Gluteeniton vegaaninen voileipäkakku

Voileipäkakku hummus- ja avokadotäytteellä

1-2 pkt Semper Toasty Rouheista

n. 600 g soija- tai kaurapohjaista tuorejuustoa

Täytteet:
Hummus:

250 g kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl juustokuminaa
1 dl oliiviöljyä
1,5 dl vettä (noin)
suolaa ja pippuria
Sekoita ainekset tahnaksi ja mausta suolalla & pippurilla.

Tzatziki:
2,5 dl soijajogurttia
½ kurkku
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
¼ sitruunaa, puristettuna
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Avokadotahna:
3 avokadoa
½ sitruuna, puristettuna
1 rkl punasipulia, silppuna
½ dl soijatuorejuustoa tai kauramaidosta valmistettua creme fraichea.

Koristeluun:
Lehtipinaattia
½ Kesäkurpitsa
1 porkkana
7-8 kirsikkatomaattia
Kurpitsansiemeniä

Voileipäkakku

  1. Valmista tahnat: 
    Hummus: Sekoita kaikki ainekset yleiskoneella ja mausta suolalla & pippurilla.
    Tzatziki: Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Lisää valutettu kurkkuraaste muihin aineksiin ja mausta suolalla ja pippurilla.
    Avokadotäyte: Soseuta avokadot haarukalla ja lisää muut ainekset tahnaan.
  2. Laita tahnat jääkaappiin ja leikkaa leivistä reunat pois.
  3. Laita1/3 leipäviipaleista vadille. Lisää tzatziki ja avokado leipäviipaleiden päälle. Lisää kerros leipäviipaleita päälle 
  4. Lisää hummusta viipaleiden päälle ja laita viimeinen kerros leipiä kanneksi. 
  5. Peitä voileipäkakku muovifoliolla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa n. 3-4 tuntia.
  6. Levitä tuorejuustoa kakun päälle. 
  7. Koristele kakku kesäkurpitsalla, kirsikkatomaateilla, porkkanalla ja vihreillä lehdillä esim. pinaattia.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton vegaaninen voileipäkakku