Gluteeniton Toscakakku

Toscakakku on mainio tarjottava myös gluteenittomana. Valmista leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan.

Gluteeniton Toscakakku

8-10 annosta

Pohja:
2 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kuohukermaa tai maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia

Pinnalle:
2 rkl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g mantelilastuja
2 rkl kuohukermaa tai maitoa

Valmista näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuohukerma tai maito, sekä sulatettu voi tai margariini.

  3. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

  4. Paista pohjaa 200°C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 15-20 minuuttia, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.

  5. Mittaa kasariin voi tai margariini, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos ja kuohukerma tai maito. Kiehauta miedolla lämmöllä ja levitä piiraspohjan päälle.

  6. Paista 200-225°C:n uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä Pin it
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Toscakakku