Gluteeniton Suklaa-espressokakku

Sinulle, joka rakastat suklaata ja espressoa

Gluteeniton Suklaa-espressokakku

10-12 palaa

3 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa
Semper Pofiber-perunakuitua vuoan kuorruttamiseen
3 munaa
1 1/2 dl hienoa sokeria + 1 1/2 dl fariinisokeria (tai 3 dl hienoasokeria)
2 dl ruokaöljyä (tai 175 g voisulaa)
2 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2/3 tl suolaa
2 dl espressoa tai muuta vahvaa, kuumaa kahvia

Täyte:
1 dl fariinisokeria
3 rkl espressoa tai muuta vahvaa, kuumaa kahvia
75 g voita, huoneenlämpöistä
3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
150 g tuorejuustoa

Kuorrute:
150 g suklaata
1 dl vispikermaa
1 tl voita
1 ripaus suolaa

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 150°C:een.

  2. Leikkaa leivinpaperista irtopohjaiseen kakkuvuokaan halkaisija n. 23 cm alusta. Voitele vuoan reunat ja kuorruta ne esim. Pofiber-perunakuidulla tai gluteenittomalla korppujauholla.

  3. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja sekoita kevyesti.

  4. Sekoita jauho ja muut kuivat aineet keskenään ja siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti. 

  5. Lisää puolet kahvista, sekoita, lisää loput kuivat aineet ja kahvi ja sekoita kevyesti, niin, että taikinasta tulee tasaista.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 150 °C:ssa n.45 min. Anna kakun jäähtyä ja laita se jääkaappiin.

  7. Kumoa hyvin jäähtynyt kakku vadille ja poista leivinpaperi. Jaa kakku keskeltä kahteen osaan.

Täyte:

  1. Lisää kuumaan kahviin 1 dl fariinisokeria, sekoita ja jäähdytä jääkaapissa.

  2. Vatkaa 75 g huoneenlämpöistä voita ja 3 dl tomusokeria, 2 rkl kaakaota ja 2 tl vaniljasokeria tasaiseksi taikinaksi, mielellään sähkövatkaimella.

  3. Lisää jäähtynyt kahvi-sokeriliuos, vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  4. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Laita seos kylmään hetkeksi ja täytä kakku ja laita se jääkaappiin n. 30 min. ajaksi.

Kuorrute:

  1. Keitä 1 dl vispikermaa ja ota kattila pois levyltä.

  2. Pilko suklaa veitsellä muruksi.

  3. Lisää suklaamurut kermaan ja vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon ja täyte on paksuuntunut. Lisää voisula ja sekoita.

  4. Laita kylmään n. 10 minuutin ajaksi.

  5. Levitä kylmä täyte jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa.

Vinkki! Kakun voi säilyttää pakastimessa. Ota sulamaan n. 5 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku esim. kahvipavun puolikkailla.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Suklaa-espressokakku