Vinkki! Tällä taikinalla voit valmistaa myös gluteenittoman kakkupohjan.

Gluteeniton Sokerikakku

ca 10 bitar

n. 10 palaa

3 dl Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Kuitupitoista jauhoseosta tai Vähäproteiinista jauhoseosta
Semper Pofiberiä kakkuvuoan kuorruttamiseen.
50 g voita tai margariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa vettä

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 175°C:een. Voitele kakkuvuoka ja kuorruta se Pofiber-perunakuidulla.

  2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.

  3. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi tai margariini.

  4. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

  5. Lisää kuuma vesi ja sekoita

  6. Kaada taikina voideltuun ja kuorrutettuun vuokaan. Paista uunissa 175 °C:ssa n. 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Vinkki! Mausta kakku halutessasi 2 teelusikallisella vaniljasokeria tai  ½ sitruunankuorella (pese sitruuna hyvin ja raasta kuori).

 

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Sokerikakku