Gluteeniton sahramituorejuustokakku

Raikasta ja herkullista, ilman valkoista sokeria, Maistuu niin kesällä kuin talvellakin!

Gluteeniton sahramituorejuustokakku

10-12 palaa

Kaurapohja:
2 dl Semper Kaurahiutaleita


10 tuoreita taateleita (poista kivet)
1 1/2 dl kookosta, raastettuna
½ maustemitallista suolaa
1–1 1/2 rkl kookosöljyä

Halutessasi lisää pohjaan:
1/2–1 rkl kaakaota

Sahramitäyte:
3 rkl kookosöljyä
4 rkl hunajaa
8 dl kreikkalaista jogurttia
2 pkt sahramia (1 g)

Kesäkakun päälle: marjoja, paahdettua kookosta ja hunajaa

Talvikakun päälle: viikunoita, saksanpähkinöitä ja hunajaa

Valmista näin:

Pohja:

  1. Sekoita taatelit, kookosraaste, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimella.

  2. Lisää kookosöljy ja kaurahiutaleet ja sekoita.

  3. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja aloita täytteen valmistaminen.

Täyte:

  1. Sulata kookosöljy kattilassa ja anna jäähtyä.

  2. Sekoita hunaja, jogurtti ja sahrami kulhossa ja lisää kookosöljy.

  3. Levitä täyte kaurapohjan päälle ja anna kakun olla pakastimessa vähintään 3 tuntia. Kakun tulee sulaa n. 15 min. ennen tarjoamista.

  4. Päällystä kakku kesä- tai talvitäytteillä. Valuta päälle hunajaa ohuena nauhana. 

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton sahramituorejuustokakku