Glutenfritt rödbetsbröd

Punajuurileipää tillituorejuuston kera

Gluteeniton punajuurileipä

Gluteenitonta punajuurileipää ja tillituorejuustoa - juuri niin hyvää kuin miltä kuulostaakin!

Ainekset:
Punajuurileipä:
3 dl Semper Tattari & teff -jauhoa
1,5 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
n. 250g punajuuria
3 munaa
50g margariinia tai voita
1 rkl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
suolaa

Tillituorejuusto:
200g tuorejuustoa
1 muna
3 rkl tattari&teff-jauhoa
Hyppysellinen tuoretta tilliä silppua
Hieman suolaa

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200°C:een.
  2. Pese punajuuret, paloittele ja anna kuivua paperilla. Paahda punajuuria uunissa n. 40 min kunnes ne on helppo leikata veitsellä paloiksi. Anna jäähtyä ja jauha punajuurenpalat yleiskoneella tasaiseksi tahnaksi.
  3. Laske uunin lämpö 175°C:een ja vuoraa hyvin lämpöä siirtävä metallinen vuoka leivinpaperilla. 
  4. Sekoita leivän kuivat ainekset kulhossa. 
  5. Sekoita voi, muna, maito ja punajuuritahna yleiskoneella. 
  6. Lisää kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

  7. Sekoita tillituorejuuston ainekset kulhossa. 
  8. Jaa 2/3 punajuurileipätaikinasta vuokaan. Lisää päälle tillituorejuustoseos ja sen päälle loput punajuurileipätaikinasta.
  9. Tee veitsellä vuoan päälle kuvioita, niin että valkoinen tuorejuusto nousee pinnalle.
  10. Paista n. 45-50 min.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton punajuurileipä