Gluteeniton Porkkanakakku

Ihanan mehevää – ajattele, että kasvikset voivat olla niin hyviä.

10-12 palaa45 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

Pohja:
5 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa
1/2 dl Semper Pofiber -perunakuitua
225 g voita (tai 2 1/2 dl rapsiöljyä)
3 suurta munaa
3 dl sokeria
8 dl porkkanaa hienona raasteena
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookosta, raasteena
3/4 tl suolaa
1 dl vettä, kiehuvan kuumaa

Kuorrute:
100 g voita, huoneenlämpöistä
4 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2–3 rkl sitruunamehua
250 g tuorejuustoa

Valmista näin

Pohja:

  1. Laita uuni lämpenemään 175°C:een.

  2. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjalle pyöreä pala, vuoan halkaisija n. 20 cm. Voitele reunat.

  3. Sulata voi ja anna jäähtyä.

  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  5. Lisää porkkanaraaste ja sulatettu voi taikinaan varovasti käännellen.

  6. Yhdistä kuivat aineet – jauhoseos, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kookos, suola ja Pofiber-perunakuitu.

  7. Sekoita kuivat aineet ja kuuma vesi vuoron perään varovasti käännellen taikinan joukkoon. Laita taikina kakkuvuokaan.

  8. Paista uunin keskiosassa 175°C:ssa n. 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.

  9. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja laita se mielellään kylmään jäähtymään kunnolla ennen täytteen levittämistä.

Kuorrute:

  1. Sekoita sula voi, tomu- ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Laita seos kylmään jäähtymään, vähintään 30 min. ajaksi. Levitä kuorrute kylmän kakun päälle.

Vinkki! Kakun voi säilyttää kylmässä tarjoiluun asti.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Porkkanakakku