Semper gluteeniton pitko

Mehevä, sahramilla maustettu pitkopulla sopii mainiosti adventtikahveille.

Gluteeniton pitko

2 kpl.

1 pkt Tattari & Teff -jauhoa
3 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl sokeria tai vaaleaa raakasokeria
1 tl suolaa
1 dl kermarahkaa
1/2 pkt tuoretta hiivaa (25 g)
1 pkt sahramia (1/2 g)
75 g voita tai 3/4 dl rypsiöljyä

Täyte kahteen pitkoon:
75 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
4 dl mantelimassaa, raasteena

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, huoneenlämpöinen kermarahka ja sahrami. Sekoita.

  2. Lisää jauhoseos (säästä ½ dl leivontaan).

  3. Sekoita taikinaksi yleiskoneella tai vatkaimella taikinakoukuilla n. 2 min.

  4. Lisää sula rasva ja sekoita n. 1 min.

  5. Kohota n. 15 min.

  6. Leivo jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile paloista levyjä (n. 20 x 30 cm).

  7. Jaa huoneenlämpöinen rasva, vaniljasokeri, rusinat ja raastettu mantelimassa levyjen päälle.

  8. Pyöritä rulliksi ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille saumapuoli alaspäin. Leikkaa noin 1-1,5 cm:n levyisiä suikaleita melkein pohjaan asti ja taita suikaleet vuorotellen keskelle, vasemmalle ja oikealle, keskeltä aloittaen.

  9. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi n. 1 tunti.

  10. Voitele munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista n. 200°C:ssa n. 20 min.

Pinnalle:
voiteluun munaa
mantelilastuja
raesokeria

Älä paista pullia liian pitkään vaan ota ne pois uunista, kun ne ovat kauniin vaalean ruskeita

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton pitko