Gluteeniton Papuleipä

Ihana ruokaisa leipä, täynnä hyödyllisiä siemeniä, papuja, kuivattua luumua ja mausteita.

Gluteeniton Papuleipä

1 leipä

1 pkt Semper Tattari&Teff -jauhoa
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl pellavansiemeniä
1 dl tattarin jyviä
1 purkki valmiiksi keitettyjä ruskeita papuja (bruttopaino 380 g)
200 g kuivattuja luumuja
5 dl jogurttia tai piimää
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl ruokaoljyä
2 rkl kaakaota
2 tl anista jauheena
¾ tl kuminaa jauheena

Pinnalle: Semper Kaurahiutaleita

Huom! Tarkista, että kokonaiset tattarinjyvät, auringonkukan- ja pellavansiemenet ovat gluteenittomia.

Valmista näin:

  1. Mittaa siemenet ja tattari kulhoon. Lisää päälle säilykepapujen neste, sekoita.

  2. Sekoita kivettömät, kuivatut luumut ja pavut tasaiseksi massaksi tehosekoittimella.

  3. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita yleiskoneella vähintään 3 minuuttia. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun 2 l vuokaan. Taputtele pinta tasaiseksi ja ripottele päälle kaurahiutaleita ja taputtele niin, että hiutaleet kiinnittyvät taikinaan kunnolla.

  4. Kohota liinalla peitettynä 30–40 minuuttia.

  5. Laita uuni lämpenemään 175°C:een ja paista n. 1 ½–2 tuntia, kunnes leivän keskiosan lämpötila on vähintään 98°C.

  6. Kumoa leipä ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla vähintään 4 tuntia.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Papuleipä