Gluteeniton näkkileipäpizza

Kun rapea näkkileipä ja välimeren keittiö kohtaavat, ovat maut kohdallaan. Niin helppoa ja yksinkertaista ja todella herkullista.

Gluteeniton näkkileipäpizza – kaksi eri täytettä

2 suurta ”puolikuuta” Semper Varrasnäkkileipää

KREIKKALAINEN
1 puolikas näkkileipää
1–2 rkl tomaattipyreetä
1 pkt fetajuustoa
1/2 punasipuli
6–7 mustaa oliivia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle:
rucolaa ja pinaattia

ITALIALAINEN
1 puolikas näkkileipää

1–2 rkl tomaattipyreetä
150 g prosciutto kinkkua
1/2 päärynä
Parmesanjuustoa raasteena
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle:
rucolaa.

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200°C:een

  2. Levitä ohut kerros tomaatipyreetä näkkileivän päälle.

  3. Lisää haluamasi täyte ja valuta sen päälle oliiviöljyä nauhana.

  4. Laita pizzat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 200°C:ssa n. 10 minuuttia.

  5. Ota pizzat uunista, laita vihreitä lehtiä pinnalle ja tarjoa heti.

Vinkki! Ripottele pinnalle myös paahdettuja pähkinöitä ja tuoreita yrttejä.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton näkkileipäpizza – kaksi eri täytettä