Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla

Tämä kakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin.

Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla

n. 10-12 palaa

Kaurapohja:
2 dl Semper Kaurahiutaleita

20 tuoretta taatelia (poista kivet)
2 dl kookosta, raastettuna

1 ½ rkl kaakaota

ripaus suolaa
1–1 1/2 rkl kookosöljyä

Mustikkamousse:
4 dl mustikoita, tuoreita tai sulatettuja
200 g valkosuklaata
300 g crème fraichea

250 g mascarponea

Valmista näin:

Kaurapohja:

  1. Sekoita taatelit, kookosraaste, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimella.


  2. Lisää kookosöljy ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. 


  3. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtoreunainen vuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja valmista täyte.

Mustikkamousse:

  1. Sekoita mustikat tehosekoittimella hienoksi ja lämmitä pienellä lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa. Vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään.

  2. Sekoita crème fraiche ja mascarpone eri kulhossa. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.

  3. Lisää jäähtynyt mustikka-suklaatäyte ja sekoita hyvin. 

  4. Annostele täyte kaurapohjan päälle ja jäädytä pakastimessa vähintään 1 tunnin ajan. Ota sulamaan n. 30 min ennen tarjoamista. 

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla