Mustat pavut antavat mousselle täyteläisen koostumuksen. Suklaan ja kahvin yhdistelmä on lyömätön. Tämän voi valmistaa laktoosittomana tai ilman maitoa.

Gluteeniton Mokka & mustapapu -kakku

10-12 palaa

Kaurapohja:

2 dl Semper Kaurahiutaleita
10 tuoreita taateleita (poista kivet)
1 1/2 dl kookosta, raastettuna
½ maustemitallista suolaa
1–1 1/2 rkl kookosöljyä

Halutessasi lisää pohjaan:
1/2–1 rkl kaakaota

Mokka & mustapapu- mousse:

125 g tummaa suklaata
3/4 dl espressoa tai vahvaa kahvia, kuumana
230 g pakkaus valmiiksi keitettyjä papuja, ilman lientä.
60 g tuoreita taateleita (n. 6 kpl), poista kivet
1 dl jogurttia tai soijajogurttia
2 tl vaniljasokeria
ripaus cayennepippuria (haluttaessa)

Koristeluun oman maun mukaan esim. mansikkaa viipaleina, suklaahiutaleita, kahvipapuja puolikkaina

Valmista näin:

Pohja:

  1. Sekoita taatelit, kookosraaste, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimella.

  2. Lisää kookosöljy ja kaurahiutaleet ja sekoita.

  3. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja aloita täytteen valmistaminen.

Mousse:

  1. Jaa suklaa paloiksi ja laita kattilaan. Lisää kuuma espresso. Kuumenna varovasti tarvittaessa. Sekoita paksuksi massaksi ja anna jäähtyä.

  2. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi pavut, taatelit, jogurtti, vanilja ja mahd. ripaus cayennepippuria.

  3. Lisää suklaamassa ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista.

  4. Annostele täyte kaurapohjan päälle ja jäädytä pakastimessa vähintään 1 tunnin ajan. Ota sulamaan 30 min ennen tarjoamista ja koristele.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Mokka & mustapapu -kakku