Gluteeniton Maalaisleipä

Täyteläistä leipää, joka maistuu aamiaisella, salaatin kera tai keittoaterialla. Tästä voi valmistaa myös vaikkapa lämpimiä bruschetta-leipäsiä.

Gluteeniton Maalaisleipä

1 leipä

1 pkt Semper Maalaisleipäjauhoseosta sis. kuivahiivapussin
3 1/2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä

Valmista näin:

  1. Mittaa vesi ja öljy kulhoon ja lämmitä n. 40 °C:een.

  2. Lisää jauhoseos (säästä ½ dl leivontaan) ja vaivaa taikinaksi esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille, uunipellin päälle ja muotoile pyöreäksi limpuksi. Ripottele reunoille jäänyt jauhoseos leivän päälle.

  4. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C:een.

  5. Tee leivän pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Laita leipä uuniin ja laske uunin lämpötila 225°C:een.

  6. Paista  n. 25 minuuttia.

  7. Anna leivän jäähtyä hyvin 1-2 tuntia, ennen sen leikkaamista.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Maalaisleipä