Gluteeniton kesäkakku

Juhlien suuri tähti!

Gluteeniton kesäkakku

n. 10 palaa

3 dl Semper Gluteenitonta tai Hienoa Jauhoseosta
3 kpl munankeltuaisia
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl maitoa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Marenki:
3 kpl munanvalkuaisia
2 1/2 dl sokeria

Täyte:
3 dl vispikermaa
1/2 l tuoreita mansikoita tai muita marjoja

Valmista näin:

Marenkitaikina:

  1. Vatkaa munanvalkuiset kiinteäksi vaahdoksi. 

  2. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. 

Kakku:

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

  2. Lisää maito ja jäähtynyt rasva. 

  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoseokseen ja lisää taikinaan varovasti käännellen. 

  4. Laita uuni lämpenemään 200°C:een.

  5. Levitä kakkutaikina leivinpaperin päälle, n. 30 x 40 cm uunipannulle. Levitä marenkitaikina päälle. 

  6. Paista n.15 minuuttia. 

  7. Anna jäähtyä ja jaa kakku kahteen osaan. 

  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se toisen kakkupuolikkaan päälle. 

  9. Lisää viipaloidut mansikat. 

  10. Laita sitten toinen kakkupala päälle, marenkipuoli ylöspäin.

Lisää vielä ohut kerros kermavaahtoa ja koristele kauniiksi muutamalla marjalla. 

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton kesäkakku