Gluteeniton juustokakku

Raikas ja kesäinen juustokakku on parhaimmillaan, kun se koristellaan marjoilla ja hedelmillä.

Gluteeniton juustokakku

n. 10 palaa

1 pkt Semper Digestive -keksejä
1 ½ rkl sokeria
4 rkl sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

400 g tuorejuustoa

2 munaa

1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori raasteena

Koristeluun: tomusokeria, mansikoita, vadelmia

Valmista näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175°C:een. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne esim. kaulimella.

  2. Sekoita keksit, sokeri ja sulatettu rasva. Painele taikina esim. voipaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkupohjan pohjalle (halkaisija n. 24 cm). 

Täyte:


  1. Notkista tuorejuusto pehmeäksi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella. 

  2. Lisää täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja paista n. 175°C:ssa uunissa. Paistoaika n. 40 min. Anna jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi päälle tomusokeria, koristele esim. mansikoilla ja vadelmilla tai hedelmillä ja tarjoa kakku kylmänä.

Vinkki! Valmista juustokakku pienempiin vuokiin, se on kätevää. 




Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton juustokakku