Sopii esim. joulu- ja pääsiäispöytään

Gluteeniton Joululeipä, mausteinen

2 kpl

1 pkt Semper Tattari & Teff -jauhoa
1/2 pkt tuoretta hiivaa (25 g)
4 1/2 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1 tl mausteneilikkaa jauheena
1 1/2 tl pomeranssinkuorta
2 tl inkivääriä
2 dl hasselpähkinöitä pilkottuna
1/2 dl rypsioljyä
1 dl tummaa siirappia
1 dl rusinoita

Valmista näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, ruokaöljy ja mausteet ja sekoita.

  2. Lisää jauho ja vaivaa taikinaksi, mielellään yleiskoneella tai vatkaimella taikinakoukuilla n. 3 min.

  3. Lisää rusinat ja hasselpähkinät ja sekoita.

  4. Kumoa taikina kahteen voideltuun vuokaa (2 x 1 l) ja tasoita leivän pinta esim. ruokaöljyyn kastetulla lusikalla.

  5. Anna kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi n. 1-11/4 tuntia.

  6. Paista uunin alaosassa 220°C:ssa, kunnes pinta on kauniin värinen n. 30–35 min.

  7. Anna leivän jäähtyä kunnolla esim. leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä. Säilytä leipää muovipussissa jääkaapissa. 

Kokeile ja onnistu – vaihda suosikkireseptisi jauhoseos samaan määrään Tattari & Teff -jauhoa.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Joululeipä, mausteinen