Gluteeniton makaronilaatikko

ihana arjen herkku

Gluteeniton jauheliha-makaronilaatikko

n. 6 annosta 

 

Ainekset:
1 pkt (450 g) Semper kuitupitoista makaronia, keitettynä
2 rkl öljyä
500 g jauhelihaa
 1 suuri sipuli
mustapippuria myllystä

Munamaito:
7-8 dl maitoa
3 munaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
(2 tl rakuunaa, basilikaa tai muita kuivattuja yrttejä).

Pinnalle: 1 dl juustoraastetta
 

Valmista näin:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
  2. Pilko sipuli ja ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit jauhelihan joukkoon pehmenemään. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja paprikajauheella.
  3. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetyt makaronit. Laita seos voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
  4. Lisää maitoon munat ja halutessasi kuivatut yritit.
  5. Kaada muna-maitoseos makaronien ja jauhelihan joukkoon.
  6. Halutessasi ripottele juustoraastetta laatikon pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.
  7. Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia.

Tarjoa ketsupin tai puolukkahillon kera.

Vinkki! Muutele makaronilaatikkoa uuden makuiseksi haluamillasi mausteilla esim. curry, porkkanaraastee, yrttitomaattimurska, fetajuusto jne.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton jauheliha-makaronilaatikko