pasta-jar vegan

kätevässä purkissa

Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria

Valmista pieni annos purkkiin ja ota mukaasi retkelle tai lounaaksi työpaikalle. Suuremmasta annoksesta saat kesäisen, tuoreen pastasalaattiaterian koko perheelle.

1 lasipurkki


Ainekset:
75 g Semper gluteenitonta Sedani tai Pennepastaa
1 avokado
½ pienen parsakaalinpään kukinnosta
¼ kurkkua
auringonkukan versoja
2 rkl kikherneitä
kirsikkatomaatteja
1 porkkana
muutama mansikka
3 kpl tankoparsaa

Hummus:
250 g kikherneitä (tuoreita)
2 valkosipulinkynttä
4 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl kuminaa
1 dl oliiviöljyä
noin 1,5 dl vettä
suolaa ja pippuria

Basilika kastike:
1 ruukullinen basilikaa
1 sitruuna, mehu ja kuori
1 dl soijajugurttia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa (haluttaessa)
suolaa ja pippuria

Valmista näin:

  1. Sekoita hummuksen ainekset yleiskoneella: kikherneet, puristettu valkosipuli, sitruunamehu, maustekumina, suola, pippuri ja öljy. Lisää sopiva määrä vettä ja sekoita valmiiksi.  Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä jääkaapissa.
  2. Sekoita basilika-kastikkeen ainekset: basilika, soijajogurtti, oliiviöljy, hunaja ja raastettua, hyvin pestyn sitruunankuorta sekä sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Laita pasta siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
  5. Sekoita puolet basilikakastikkeesta pastaan ja laita toinen puolikas lasipurkin pohjalle.
  6. Kypsennä parsakaali esim. höyryssä, pilko pieneksi ja lisää lasipurkkiin.
  7. Lisää tomaatit, tankoparsa, kurkku, kikherneet ja avokado parsakaalin päälle.
  8. Lisää päälle kerros hummusta, sitten muutama pilkottu mansikka ja pasta.
  9. Koristele annosta porkkanasta raastetuilla suikaleilla.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria