pasta-jar vegan

Kesäinen pasta-ateria purkissa

Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria

Raikas, ihana pastasalaatti pakattuna kätevään lasipurkkiin toimii hyvin eväsateriana tai suurempana annoksena vaikkapa perheen kesäretkieväänä.

1 lasipurkki

Ainekset:
75 g Semper Pasta Sedania tai Semper kuitupitoista Pennepastastaa.
1 avokado
½ pienen parsakaalin kukinnosta
¼ kurkkua
Auringonkukanversoja
2 rkl kikherneitä
Kirsikkatomaatteja
1 porkkana
1 ripaus mansikoita
3 kpl parsaa (tankoparsaa)

Hummus:
250 g kikherneitä (tuoreita)
2 valkosipulinkynttä
4 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl kuminaa
1 dl oliiviöljyä
1,5 dl vettä (n)
suolaa ja pippuria

Basilikakastike:
1 ruukullinen basilikaa
1 luomusitruuna, kuori ja mehu
1 dl soijajogurttia
2 rkl oliiviöljä
1 rkl hunajaa (haluttaessa)
suolaa ja pippuria 

Valmista näin:

  1. Sekoita hummuksen ainekset tehosekoittimella: kikherneet, puristettu valkosipuli, sitruunamehu, kumina, suola, pippuri ja öljy. Lisää vettä ja sekoita sopivaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä jääkaapissa. 
  2. Sekoita basilikakastikkeen ainekset tehosekoittimilla: basilika, soijajogurtti, oliiviäljy, hunaja ja sitruuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä jääkapissa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Valuta pasta ja huuhtele se kylmällä vedellä.
  5. Sekoita pasta puoleen määrään basilikakastikkeesta.
  6. Laita puolet basilikakastikeesta suoraan purkin pohjalle.
  7. Leikkaa paraskaalin kukinnot ja laita purkkiin. 
  8. Paloittele tomaatit, tankoparsat, kurkku ja avokado ja lisää parsakaalin päälle.
  9. Lisää kerros hummusta, sitten mansikoita ja lopuksi pasta.
  10. Koristele porkkanasta höylätyillä, ohuilla porkkanaviipaleilla.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria