Gluteeniton hedelmäkakku

Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin kasassa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakusta vielä jouluisemman, lisää taikinaan jouluisia mausteita.

Gluteeniton hedelmäkakku

13-15 palaa

5 dl Semper Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä)
2 dl kuohukermaa tai maitoa
100 g kuivattuja hedelmiä
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Valmista näin:

  1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.

  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.

  4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.

  5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja kuorruta jauhoseoksella tai kookoshiutaleilla.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa. Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä Pin it
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton hedelmäkakku