Gluteeniton Hedelmäkakku

Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin koossa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakusta vielä jouluisemman, lisää taikinaan jouluisia mausteita.

13-15 palaa45 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

5 dl Semper Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä)
2 dl kuohukermaa tai maitoa
100 g kuivattuja hedelmiä
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Valmista näin

  1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.

  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.

  4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.

  5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja kuorruta jauhoseoksella tai kookoshiutaleilla.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa. Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Hedelmäkakku