Ihanan jouluinen juustokakku

Gluteeniton Appelsiini- & piparkakkujuustokakku

8-10 palaa

1 pkt Semper piparkakkuja
50 g margariinia tai voita, sulana
2 munaa
1 dl sokeria
1 purkki (250 g) kermarahkaa
1 dl vispikermaa
4 kpl liivatteen lehtiä
n. 2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
1/2 appelsiinin kuoret

Valmista näin:

Pohja:

  1. Murenna piparkakut ja lisää sulatettu voi. 

  2. Sekoita taikinaksi ja painele irtoreunaisen, esim. leivinpaperilla vuoratun Ø 22 cm vuoan pohjaan. Laita jääkaappiin.

Täyte:

  1. Erota munankeltuaiset ja -valkuaiset.
  2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää kermarahka ja kerma. Vatkaa vielä hetki. 
  4. Liuota liivatelehdet kylmään veteen (n. 5 min). Kaada suurin osa vedestä pois ja sulata liivatelehdet esim. mikrossa täydellä teholla n. 20 sekuntia.
  5. Raasta huuhdellun appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää mehu täytteeseen ja säästä kuoret kakun koristeeksi. 
  6. Sekoita sulatettu liivate täytteeseen.
  7. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.
  8. Kumoa täyte pohjan päälle vuokaan ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  9. Irrota vuoan reunat ja laita kakku tarjoiluvadille. Koristele appelsiininkuoriraasteella.

Vinkki! Jos haluat korkeamman kakun, valmista kaksinkertainen annos.

Jaa facebookissa Jaa Twitterissä
Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Appelsiini- & piparkakkujuustokakku